Karstlernstrasse, Zurich

Close to the Farbhof tram stop in Zurich Altstetten, the semi-detached residential building will be renovated and given an additional storey. Residents will be able to remain in their apartments during refurbishment work as their kitchens and bathrooms are renovated on a weekly basis. The originally 51 units will be converted into 48 apartments. The changes in floor plans will significantly improve the quality of life. The addition of an extra floor will make room for eight new rooftop apartments with terraces. Thanks to a new, extra-large lift, the building will in future be suitable for handicapped individuals. The conversion will also include improvements to the building envelope's energy efficiency, which will lead to reduced maintenance costs.

  • Purpose

    Residential

  • Client

    Helvetia Investment Foundation, Basel

  • Period of construction

    March 2018 to December 2018

  • Services

    Complete refurbishment