Tulpenweg, Köniz

The Tilia Care Centre's former office premises and retirement home lie in a very quiet part of Köniz and are undergoing complete refurbishment. The old office premises and rooms will be replaced by 13 apartments. The entire building technology and the floor plans of individual storeys will be totally renewed, while the façade will be given a thorough cleaning and a fresh coat of paint. The installation of new heating elements combined with new windows will considerably reduce maintenance costs. Last but not least, the ground floor will be converted into office space for the former tenant, the Tilia Care Centre. The renovated and modernized property will be handed over to the client in September 2018.

  • Purpose

    Residential, offices

  • Client

    Berner Kantonalbank pension fund, Bern

  • Period of construction

    February 2018 to September 2018

  • Services

    Conversion and refurbishment